Werkwijze

Vanuit een consultancy rol kan ik in een relatief kort tijdsbestek van enkele weken een overzicht maken waarbij ik de risico’s binnen uw bedrijf inzichtelijk maak en rangschik. Aan de hand van deze risico’s gaan we gezamenlijk kijken naar de geschikte aanpak voor uw bedrijf, hierbij rekening houdend met de wetgeving waaraan u moet voldoen zoals bijvoorbeeld de AVG. Voor het ene bedrijf kan het zijn dat dit betekent dat er een compleet ISMS (information security management system) inclusief de benodigde beleidsstukken opgezet moet worden. Of het kan juist zijn dat een aantal basiszaken al goed geregeld is en het technisch oplossen van een aantal configuratiefouten voor u de meeste winst oplevert. Na de risico inventarisatie volgt uiteraard de overdracht naar u of uw werknemers en ontvangt u een actieplan waarmee u direct aan de slag kunt. Indien gewenst kan ik uiteraard ook in het oplossen van de risico’s een coördinerende rol blijven vervullen.

Verwacht van ons geen standaard oplossingen die voor elk bedrijf gelijk zijn. Bij Safe-IT geloven we dat geen enkel bedrijf identiek is en dat er voor elke sector en elk bedrijf andere risico’s relevant zijn. Deze risico’s mitigeren en zorgen dat u voldoet aan de voor u geldende wetgeving, dat is waar het bij ons om draait. De klantrelatie is voor essentieel, zo zullen we ook na afloop van de opdracht regelmatig contact met u opnemen om te controleren of u nog vragen heeft en/of we u kunnen blijven assisteren met het mitigeren van uw risico’s.

Heeft u een informatiebeveiliging of privacy vraagstuk, wilt u vrijblijvend kennismaken of zoekt u een tijdelijke invulling van de Information Security Officer / CISO rol neem dan gerust contact op.